
Culinary tips from the Goldener Berg
love | 06/28/2019
Gesunde Sommerküche
Der Sommer beschenkt uns reich. Wir arbeiten im Garten, ernten würzige Wildkräuter, ziehen erste Karotten und leichtes Gemüse und erfreuen uns an den strahlenden Sonnenstunden.
Im Jahreszyklus steht der Sommer für Genuss und den Beginn der Ernte. Wir werden für die geleistete Arbeit belohnt und dürfen uns an den wunderbaren Gaben der Natur erfreuen. Und genau das tun wir heute auch – wir machen einen Streifzug durch die Natur rund um den Goldenen Berg und zaubern ein herrlich frisches Sommergericht.
Lassen Sie sich inspirieren!
Summery wild herb soup woth wholemeal bread & flower butter
For a large pot you collect during a nice walk:
1 handful stinging nettle
have an anti-inflammatory effect
1 handful of Deafnettle
have a calming and blood-cleansing effect
1 handful of dandelion leaves
stimulate circulation and promote digestion
½ hand full yarrow leaves
purify the blood and tone the blood vessels
And it’s that simple:
Peel an onion, chop finely and saute in some butter. Rinse off the herbs, chop finely, add to the onions and pour 750 ml vegetable broth over it. Let the soup simmer for about 20 minutes and puree. Bind with 2 tablespoon sour cream and cook it again. Season with salt and pepper and serve sprinkled with fresh herbs.
For wholemeal bread
500 g wholemeal spelt flour
150 g linseed
½ l water
1 cupe yeast
2 teaspoons salt and
2 teaspoons fruit vinegar
mix, pour the relatively liquid dough into a box mould lined with baking paper and place in the cold oven. Bake at 200C top and bottom heat for approx. one hour
Finely chop flowers edible for the flower butter such as naturtium and stir into melted butter that is not too warm. Pour into a suitable mould and let is set in the refrigerator.